•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Aktuality

Recept

 14.07.2014

Vážení priatelia !

Na 49.ročníku FSP v Detve  v dňoch 12.-13.7.2014 prezentovala Obec Rejdová svoj folklór, ľudové remeslá , ale aj tradičnú rejdovskú kuchyňu. Návštevníkom festivalu boli ponúkané rejdovské kuchne, borovnice, borovnicový koláč, údený ovčí syr od domácich výrobcov žinčica a samozrejme dobrá domáca pálenka. Veľký úspech mal brynzdový posúch, ktorí hosťom festivalu - návštevníkom nášho domca veľmi chutil a viacerí z nich nás požiadali o recept.

Tento recept je určený Vám všetkým, ktorým bryndzový posúch v Detve tak chutil . Samozrejme si ho môžete pripraviť všetci, ktorí našu stránku navštívite .

Brynzdový posúch z Rejdovej

Suroviny :

CESTO:
0,5 kg hladkej múky, 0,5 kg polohrubej múky, 1 droždie, soľ podľa chuti, mlieko 7 dcl, olej 1 dc

PLNKA:
1 kg zemiakov, 2 kocky brynzde, 5 dkg masla, soľ, korenie, majoránka , pažítka, kôpor - podľa chuti, 2 trojuholníky syra (Karička)

POSTUP:
Zo surovín vypracujeme cesto , ktoré necháme vykysnúť. 
Zemiaky uvaríme - popučíme ich a pridáme ďalšie suroviny určené do plnky.
Dobre premiešame a ochutíme podľa potreby.

Cesto rozdelíme na polovicu. Na plech vymastený olejom rozložíme polovicu cesta, na cesto uložíme plnku a vrch zakryjeme druhou polovicou cesta. Vrch cesta potrieme olejom a dáme upiesť.

Prajeme Vám všetkým dobrú chuť !

1 2 3 4

expodom.sk

expodom.sk - odkaz sa otovrí v novom okne

Úradné hodiny

Pondelok: 07:30 - 12:00 12:30 - 15:30
Utorok: 07:30 - 12:00 12:30 - 15:30
Streda: 07:30 - 12:00 12:30 - 17:30
Štvrtok: Nestránkový deň
Piatok: 07:30 - 12:00 12:30 - 13:30

Fotogaléria

Kalendár

Kalendár zvozu odpadu